Monique-Cecile Roelandt
Monique-Cécile Roelandt

Na mijn schooltijd ben ik gaan werken in de bruidsmode. Vele jaren heb ik bruiden die éne bruidsjurk helpen uitzoeken, waar ze zich op en top bruid en zichzelf in voelden. In het begin voelde ik mij er onzeker bij, maar omdat ik het zulk leuk werk vond, telkens opnieuw het ontdekken van wensen en dromen, lette ik onbewust niet meer op die onzekerheid.
Als ik de stralende twinkeling in de ogen zag, wist ik dat de keuze was gemaakt. Zij voelde zich gelukkig en dat was te zien.
Een keer was daar een bruid die aan mij vroeg of ik haar thuis wilde assisteren met aankleden omdat ze niemand had die haar kon helpen. Die ochtend vroeg de bruid aan mij of ik ook haar make-up wilde aanbrengen. De ervaring met make-up die ik destijds had, waren de gevolgde make-up workshops bij een parfumeriewinkel. Nee zeggen tegen iemand die zenuwachtiger was dan ik zelf vond ik niet kunnen, dus gewoon de make-up aangebracht en het resultaat was mooier dan ik durven dromen. Vanuit mijn gevoel, kijken naar de persoon die daar zat en het gewoon gaan doen, heeft destijds dat mooie resultaat gegeven. Ik was mij destijds niet echt bewust dat door met mijn volledige aandacht bij haar te zijn, ik intuïtief wist wat ik moest doen.

Op een gegeven moment heb ik de overstap gemaakt naar de cosmetica om daar te gaan werken voor kleurrijke en natuurlijke make-up merken. Door grote winkelpromoties en evenementen heb ik veel verschillende vrouwen geadviseerd over hun make-up. Hierdoor werd mij steeds duidelijker dat toegepaste kleurenschema’s een beperkte waarde hebben.
Er waren vrouwen die, ondanks een passende make-up nog steeds niet sprankelden. Tijdens de gesprekken met hen kwam naar voren dat zij zich onzeker voelden, tegenslagen meemaakten, verdrietige momenten in hun privé leven kenden en veel en hard moesten werken.

Die periodes heb ik ook meegemaakt en daar aan terug denkend sprankelde ik toen ook niet. In die tijd kwam ik tot de ontdekking dat hoe ik mij van binnen voelde aan de buitenkant zichtbaar was. Leuke kleding en natuurlijke make-up waren niet altijd afdoende om te kunnen stralen.

Ik heb mij verdiept in de relatie tussen binnen en buiten en heb op dat gebied verschillende opleidingen gevolgd. Ik heb geleerd over de impact van de juiste voedingstoffen, natuurlijke manier van bewegen, ademhalen en een vernieuwende manier van coachen.

Lange tijd heb ik mij continu onrustig gevoeld. Inmiddels weet ik hoe het is om mij rustig te voelen en wat ik er zelf aan kan doen als ik weer onrust ervaar. Mijn emoties onderdruk ik niet meer, haal anders adem en ik ga anders om met mijn eetpatroon. Bewuster omgaan met hoe ik voel, adem, beweeg en wat ik eet, is levensveranderend gebleken. Zo is voor mij de “leefstijl-vitaliteitscoaching” ontstaan.

Bewust worden van mijn lichaam, geest, emoties, mijn omgeving en zingeving hebben mijn puzzelstukjes op zijn plaats gelegd. Hierdoor voel ik mij vrijer, vrolijker, ervaar dat ik anders met tegenslagen omga en werk op een manier die goed voelt voor mij.
Tijdens mijn workshops, in mijn individuele coachtrajecten en in gesprekken die ik voer in opdracht van een arbodienst, waar ik preventief coach op leefstijl en vitaliteit, ervaar ik elke keer weer hoe mooi het is als de cliënten de eigen puzzelstukjes op hun plek leggen.

Als je mij zou kennen, dan weet je dat:
-ik een natuurliefhebber ben omdat deze leeft, meegaat met alle seizoenen en de weersomstandigheden;
-ik graag lees en mijzelf daar te weinig tijd voor gun;
-ik koken leuk vind en het opeten daarvan minstens net zo leuk vind;
-ik mijn zelf gemaakte raw food bonbons met cacao super lekker vind en mijn klanten ook;
-ik geniet met mijn Elliptigo (hardloopfiets) van het buiten bewegen en graag tochten maak;
-ik graag op reis wil om natuur, cultuur en andere mensen te leren kennen.

Wil jij nu ook jouw puzzel maken, neem dan contact op met mij.
Bel naar 06 41130326 (tijdens kantooruren) of vul het contactformulier in.